Horecapand – Beleggingspand Dordrecht

Dordrecht €1.450.000,-

Overview

Prijs
Dordrecht €1.450.000,-
Type
Beleggingspand
Verkocht
No
Contract
Te Koop
Status
Beschikbaar
Lokatie
Nederland , Dordrecht , Zuid Holland

Beschrijving

Gunstig gelegen beleggingspand te Dordrecht met een goed rendement wordt u door uwhorecamakelaar te koop aangeboden.

WOZ waarde van de appartementen zijn niet bekend, maar worden geschat op zo’n 300.000 Euro. Terwijl vergelijkbare panden op Funda.nl meer dan het dubbele opbrengen. Zelfs als men de huurfactor van de appartement op 21 stelt, komt er een rekenkundige waarde uit van slechts 600.000 Euro wat aangeeft dat er een zeer hoge onderliggende waarde zit op de ze appartementen. Met een geschatte waarde van ruim 1 miljoen euro voor de appartementen resteert slechts ongeveer 500.000 Horeca voor 430m2 (wat een factor 7 zou betekenen). Kortom, een beleggingspand waarmee creatief gerekend kan worden.

Houttuinen 32, horeca op Begane Grond en Eerste etage

Het adres ligt op het perceel DDT00-F-2739, dat zich in de kadastrale gemeente Dordrecht bevindt. Het perceel is 275 m2 groot. Op het perceel zijn 3 adressen aanwezig. De huidige grenzen van het perceel zijn digitaal in de Basisregistratie Kadaster (BRK) geregistreerd op 15-01-2008. Het adres heeft als status: ‘verblijfsobject in gebruik’.

Houttuinen 32 is een horeca pand gelegen op begane grond en 1e verdieping. Deze is via een trap in de zaak zelf alsmede via een trap aan de achterzijde te benaderen. Gebruiksdoelen zijn geregistreerd voor dit adres als ‘bijeenkomstfunctie’. De trap aan de achterzijde (Grotekerksplein) is ook de toegang tot de 2 appartementen.

Pand bouwjaar omstreeks 1795 (Het betreft een Rijksmonument) Kadastraal  F-2739

Het monumentale pand Houttuinen 32 bevindt zich aan de noordzijde van de Grote Kerk in Dordrecht. Het perceel maakt deel uit van een gebouw dat rond het midden van de 18de eeuw gebouwd als magazijn voor de artillerie en het corps der Pontonniers. Militair Magazijn “De Kraan”, zoals het in de volksmond werd genoemd, bleef bij het leger in gebruik totdat het Garnizoen Dordrecht in 1958 werd ontbonden. Daarna kende het gebruik uiteenlopende gebruikers. Begin jaren ’90 werden vestigden zich diverse horecagelegenheden. In het deel dat aan de Kerkstraat grenst ” het huidige adres Houttuinen 32”

Het pand is in 3 bouwlagen in metselwerk opgetrokken en heeft een pannendak (geïsoleerd)

BG en 1e verdieping betreft de horeca ruimte en de 2e verdieping zijn 2 appartementen (2004 gebouwd). Appartementen zijn bereikbaar via een eigen ingang aan de zijde van Grotekerksplein 7 en 7a.

Horeca is een restaurant gevestigd sinds 2022 (plattegrond klopt niet helemaal meer na verbouwing). Op eerste verdieping verhuren zij de zaal voor evenementen zoals bruiloften ed.

Grotekerksplein 7, Appartement voorzijde (uitzicht op de jachthaven)

Overzicht van het appartement aan de voorzijde. Op de verdieping bevindt zich een keuken met daarachter een slaapkamer. Achterin geven glazen schuifdeuren toegang tot een ruime badkamer. Voor de verbouwing tot appartementen in 2004 was sprake van een ziende kap waarbij slechts op enkele plekken een zoldervloer aanwezig was. De laminaatvloer, voorzetwanden en trappen werden allen tijdens deze verbouwing aangebracht.

Algemeen: Appartement is gelegen in een monumentaal pand boven een horeca gelegenheid. Horeca heeft BG en 1e verdieping. Appartement is bereikbaar via (gezamenlijke) trap op 2e verdieping naar een gedeelde gang waarbij toegang is tot het appartement. Totaal 118m2

Indeling: Binnenkomst in ruime keuken welke voorzien is van inbouwapparatuur (oven, vaatwasser, koelkast). Vanuit de keuken kom je in doorgang met aan de linkerzijde een slaapkamer (circa 3,50 x 4,10 m). Aansluitend via schuifdeur een badkamer met douche, ligbad, toilet, bidet en wastafel. Vanuit doorgang een ruime woonkamer (circa 7,60 x 6,80m) waarin een trap naar boven is geplaatst. Deel van woonkamer heeft een vide. Vanuit het appartement is uitzicht op jachthaven.

Verdieping: Bij opkomst trap een ruimte met schuin dak met dakramen. Slaapkamer met schuin dak (6,00 x 4,50) is voorzien van dakramen

Voorzieningen: Electra wordt voorzien van een elektra tussenmeter voorschot. Water doormiddel van watertussenmeter voorschot. Gas doormiddel van gastussenmeter voorschot. Appartement is voorzien van een eigen cv installatie. Er is geen energielabel geregistreerd.

Grotekerksplein 7A, Appartement achterzijde (Kerkzijde)

Algemeen: Het appartement is gelegen in een monumentaal pand boven een horeca gelegenheid. Horeca heeft BG en 1e verdieping
Appartement is bereikbaar via (gezamenlijke) trap op 2e verdieping naar een gedeelde gang waarbij toegang is tot appartement. Het appartement heeft een bijzondere indeling. Totaal 204 m2

Indeling: Binnenkomst in ruime kamer (circa 11,40 x 3,80) met een trap naar verdieping. Achter de woonkamer is een badkamer via schuifdeuren toegankelijk met wastafel, douche, ligbad en toilet. In de woonkamer is een trap naar de verdieping.

Verdieping: Bij opkomst trap een ruimte met schuin dak met dakramen naar waar de keuken met inbouwapparatuur is gesitueerd
Slaapkamer met schuin dak (6,00 x 4,50) is voorzien van dakramen.

Voorzieningen: Electra wordt voorzien van een elektra tussenmeter. Water doormiddel van watertussenmeter. Gas doormiddel van gastussenmeter. Appartement is voorzien van een eigen cv installatie. Er is geen energielabel geregistreerd. Appartement is voorzien van een laminaatvloer.

Pandinformatie

Land: Nederland

Soort pand: Horecapand

Perceeloppervlakte: 275 m2

Vloeroppervlakte: 430 m2

BG en 1e verdieping: Horeca 430m2 2e verdieping: Appartement 204m2 3e verdieping: Appartement 118m2

Bouwjaar: 1795

Contractinformatie: Volledig verhuurd

D-BV (Begane grond en 1e etage Horeca)

Adres: Houttuinen 32

Soort pand: Horecapand

Vloeroppervlakte: 430 m2

Huursom: € 75.600, Exclusief BTW

Zekerheidsstelling: € 36.000, Waarborgsom

Adres: Houttuinen 32

Soort pand: Woning / appartement

Vloeroppervlakte: 118 m2

Huursom: € 13.020, Exclusief BTW

Adres: Houttuinen 32

Soort pand: Woning / appartement

Vloeroppervlakte: 204 m2

Huursom: € 15.495, Exclusief BTW

Zekerheidsstelling: € 2.583, Waarborgsom

Huursom: €104.115

Vraagprijs: € 1.450.000 k.k.

Factor: 13,90

Gemeente: Dordrecht

Sectie: F

Nummer: 2739

LEVERING en AANVAARDING: In overleg en huidige staat.

COURTAGE: Met de opdrachtgever is overeengekomen dat koper de courtage dient de betalen

BOUWKUNDIGE STAAT: Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

STAAT VAN HET PAND: Het pand verkeert in zeer goede staat van onderhoud en is eventueel instapklaar voor verhuur en of eigen gebruik., echter wordt het object te koop aangeboden als ”As is, where is”

ZEKERHEIDSTELLING : Waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

BEZICHTIGING: Uitsluitend na afspraak met ons hoofdkantoor te Maastricht.

SCHRIFTELIJKHEIDSVEREISTE: Rechtsgeldige koopovereenkomst is pas ná ondertekening geldig en bindend. Een mondelinge overeenstemming tussen de verkoper en de koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de verkoper en de koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept

DISCLAIMER: Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

voor meer info neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Tel : 0031 85 200 62 45 of mail naar : Info@uwhorecamakelaar.nl

Bijzonderheden

  • Casco
  • Lease contracten
  • Mogelijk op afbetaling
  • op aanvraag
  • Shareholders
  • Terras
  • Verplichtingen
  • Woning
  • zalen

Lokatie

Andere objecten

Maak nu een vrijblijvende afspraak geheel kostenloos