Verzekeringen

Als horecaondernemer gaat uw aandacht uit naar uw gasten. Toch moet u soms stilstaan bij uw bedrijfsrisico’s. Inbraak, een lekkende tap of een keukenbrand kunnen veel schade veroorzaken. Welke horecaverzekeringen sluit u daarvoor af? En wat kost een verzekeringspakket voor de horeca?

Risico’s in de horeca

In de horeca zijn veel bedrijven actief. Hotels, cafetaria’s en restaurants, maar bijvoorbeeld ook cateringbedrijven en bowlingbanen. Hoewel elk bedrijf anders is, lopen horecabedrijven vergelijkbare risico’s. De belangrijkste risico’s in de horeca hebben we voor u op een rij gezet.

Brand-, water- en koelschade

Schade door brand, koelinstallaties of lekkage komt regelmatig voor in de horeca. Uw koelcel, frituur en tapinstallatie zijn stuk voor stuk onmisbaar. Maar ze vormen ook een risico. Voor uw pand, inrichting en voorraad.

Bent u de eigenaar van uw pand? Dan bent u voor uw hypotheek verplicht om een opstalverzekering of brandverzekering af te sluiten. Zo weet de hypotheekverstrekker dat u de hypotheekschuld ook kunt betalen als uw bedrijf afbrandt.

Huurt u de horecaruimte? Ook dan kan schade voor hoge kosten zorgen. Standaard vergoedt de eigenaar niet uw aanpassingen aan het gebouw (het huurdersbelang). Hebt u een mooie vloer of keuken aangelegd? Dan komt schade daaraan mogelijk voor uw eigen rekening.

Bedrijfsschade door stilstand van uw bedrijf

Het kan gebeuren dat u door schade tijdelijk ander onderdak nodig hebt of uw bedrijf moet sluiten. U loopt dan omzet mis terwijl de vaste kosten doorlopen. Kosten voor noodoplossingen en schadeherstel komen daar bovenop. Zonder goede verzekering kan bedrijfsstilstand het einde van een gezond bedrijf betekenen.

Diefstal van geld of inventaris

In de horeca wordt nog veel met contant geld gewerkt. Daardoor komt vals geld en diefstal regelmatig voor. Helaas ook door klanten of eigen personeel. Ook kostbare inventaris is niet altijd veilig.

Aansprakelijkheid voor schade of letsel

Heeft een gast een voedselvergiftiging opgelopen? Of zakt hij door een stoel? Een klant of leverancier kan u aansprakelijk stellen voor schade of letsel. Bij blijvend letsel of misgelopen inkomsten gaat het vaak om hoge kosten.

Welke verzekeringen sluit u af?

U kiest zelf of u zich verzekert of een risico accepteert. Toch heeft een gemiddeld horecabedrijf vrij veel verzekeringen vanwege de risico’s in de bedrijfstak. De meest afgesloten horecaverzekeringen zijn die tegen brand- en koelschade, bedrijfsschade en (milieu)aansprakelijkheid.

Kosten verzekeringspakket horeca

Wat kost Het Ondernemerspakket voor een horecabedrijf? Dat verschilt. Het rekenvoorbeeld hieronder geeft een beeld van de kosten. De premies hangen af van de verzekeringen die u kiest en de dekking. Ook spelen locatie, bedrijfsgrootte en het soort bedrijf mee.

Voor vragen neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op.

Maak nu een vrijblijvende afspraak geheel kostenloos