Lening en Financiering

Een  bedrijf  overnemen zonder eigen vermogen  is mogelijk. Je wilt bijvoorbeeld een onderneming beginnen, maar je wilt er geen zelf starten, dan is een bedrijfsovername van een bestaand bedrijf een goed alternatief.

Veel mensen willen ondernemer zijn, maar willen het risico niet lopen om een bedrijf vanuit het niets zelf op te bouwen. Dan is er de mogelijkheid om een bestaand bedrijf over te nemen. Dit is een minder risicovolle optie en afhankelijk van wat voor soort bedrijf je koopt heb je al een naamsbekendheid, inventaris, klanten, etc.

Het is dan al mogelijk om meteen te beginnen met omzet draaien. Hoe kun je een bedrijf overnemen zonder eigen vermogen?

3 tips om een bedrijfsovername zonder eigen vermogen te realiseren?

Lening – financiering

Deze tip is vooral voor de ondernemer in wording, die naast het willen worden van een ondernemer een vaste baan met een vast salaris heeft. Het is namelijk mogelijk om bij de bank met je salaris een persoonlijke lening aan te vragen. Dit kan aangevuld worden met een verhoging van je kredietruimte. Het voordeel van deze vorm van financiering is dat er niet uitgelegd hoeft te worden aan de bank waarvoor dit is. Het nadeel is dat je een rente en maandelijkse aflossing moet afdragen.

In termijnen

U kunt ook in termijnen betalen, hierdoor laat u de verkopende partij een deel  financieren. U zult dan maandelijks aan de verkopende partij een vast afgesproken bedrag aflossen met een eventueel afgesproken rente.

Investeerders

Wij hebben in ons klantenbestand een aantal investeerders die met een goede ondernemingsplan uw bedrijfsovername financieren.

 

Maak nu een vrijblijvende afspraak geheel kostenloos